Alanud on registreerumine Kodukandi Noorte Päevadele 2009

Eelmisel aastal, esimestel Liikumise Kodukant poolt korraldatud Noorte Päevadel oli läbivaks teemaks esindatus. Kui siis valisime läbi tuliste debattide käigus ligi 40-ne noorega esindajat Liikumise Kodukant juhatusse, siis ka seekord ei lähe me esindatuse teemast mitte väga kaugele.

Sel aastal tutvume teemade raames edulugudega ja vahvate algatustega, mida noored on ellu viinud. Nendest tulevad nad ise ka rääkima. Kahe päeva jooksul viime teid erinevatesse olukordadesse, kus tuleb just vastavaid lahendusi leida ja tõeliselt tegus olla! Käime nii küla koosolekul, volikogu istungil, projektimeeskonna koosolekul kui ka ühiskonnaõpetuse tunnis. Õpime, kuulame, arutleme ja vaatame, kuidas mõte maailma muudab!

23.-24. oktoobril 2009 toimuvate Kodukandi Noorte Päevade raames toimub neli õpituba:

  • Volikogu koosolek: Kas ja millal noorte häälel on jõudu muutuste elluviimiseks kohalikul tasandil? Kuidas kohalikud volikogud toimivad ja kuidas sinna saada? Milliseid tulemusi tõid 2009. aasta valimised? Kas noored olid edukad?
  • Külakoosolek: Tahan oma kodukohas olla aktiivne, aga ei tea kuidas? Kuidas olla aktiivne? Kust alustada? Mida teised noored on ise oma kodukoha heaks ära teinud?
  • Projektimeeskonna koosolek: Milline on 2010. aasta Kodukandi noorteprojekt? Kuidas me koos seda ellu saame viia?
  • Ühiskonnaõpetuse tund: Milline on teekond kodanikuühiskonnast Kodukandi nooreni ja vastupidi? Mida tähendab kodanikuühiskond? Mida Kodukant ja Kodukandi maakonnaühendus? Mida noored maakonnaühenduste ja Kodukandi juures korda on saatnud? Kuidas kõiges selles aktiivselt tegutseda?

Noorte Päevadele on oodatud osalema maanoored, kes soovivad oma kodukoha jaoks midagi korda saata, noored alates 15- eluaastast!

REGISTREERUMINE ON ALANUD ja kestab kuni 15. oktoobrini 2009! Registreerumiseks palun täida ankeet, mille leiad SIIT!

Palun vali, millises õpitoas soovid osaleda, igal osalejal on võimalik osaleda vaid ühes õpitoas ühel päeval.

KAVA

NB! Kohtade arv on piiratud, kiirusta!

Lisainfo:
Liikumine Kodukant
www.kodukant.ee

Mai Kolnes (mai@kodukant.ee)
Heleriin Jõesalu (heleriin@kodukant.ee)