Stardib Partnerluskogu siseriiklik ühisprojekt “Toit-meie tervise allikas”

Projekti raames toimub laupäeval 07. septembril 2024 Rõuge Ööbikuorus Kogukonnafestival ja UMA MEKK laat “ELLUJÄÄMISE KUNSTID”.

Rõuge vallaga elluviidava ühisprojekti peamiseks eesmärgiks on, et tegevuspiirkonna elanikud on keskkonnahoidlikud ja harrastavad jätkusuutliku eluviisi. Ühtlasi tõmmata täiendavat tähelapanu piirkonnas toidu kasvatamisele, tootmisele ja mahetoidu propageerimisele. Lisaks on oluline pöörata tähelapanu tervislikule toitumisele ning vaimsele tervisele.

Päeva raames korraldatavates töötubades toimuvad teadmiste ja kogemuste jagamised koos
praktiliste tegevustega.

Laada- ja toidualas toimuvad töötoad: aed ja endale toidu kasvatamine; taimetoidud kohalikest aia- ja metsasaadustest; kõrvitsatoitude töötuba ja looduskosmeetika töötuba.
Ellujäämise töötoas annab juhiseid Päästeamet: mida võtta, mida jätta, mida kuulata? Mida kiire kodust lahkumise korral kaasa võtta evakueerimise korral, millist infot kriisides otsida? Tutvustatakse Rõuge valla kriisiplaani ning Luutsniku Pääste-Ennetuskeskus räägib elanikkonna kaitsest.
Vaimse tervise töötoas räägitakse kuidas lapsevanemana ellu jääda? Enesehoole alustaladest ja teadlikkusest. Kohal on ka Pop-up raamatukogu.

Mahetootjate ja kohaliku kauba laada UMA MEKK eesmärgiks on kohaliku toidu- ja joogitootjatele, sh UMA MEKK kaubamärgi omanikele, võimaluse pakkumine oma toodete esitlemiseks, koostöö edendamiseks uute toodete tootmiseks ja inspiratsiooni saamiseks.
Kogukonnafestivali saadab nii suurtele kui väikestele mõeldud kultuuriprogramm, avatud on lasteala ja nunnunäitus.