UMA MEKK projekti raames, ettevõtjate eestvedamisel, on sel suvel juba toimunud kohaliku toidu päevad järgmistel teemadel: Umbrohutoidupäev Irje Karjuse juures Metsamoori Perepargis, salatite meistriklass Alt-Lauri talus Kaja Kesküla juhendamisel, koduveinipäev Rogosi mõisas ning suitsuliha koolituspäevad Mooska talus. Meediakajastusi saab kuulata-lugeda UMA MEKK lingi all: meediakajastused. Sel aastal on tulemas veel Sõiraseminar koos õhtuse piimapukipeoga Kiidi Turismitalus 26.augustil, Seenenädal Rõuges .5.-11. september ja Kapsapäev Alt-Lauri talus 1.oktoobril.
Mahetoidu muredest-rõõmudest ning tulevikust Lõuna-Eestis arutleme seminaril 4.novembril ( toimumiskoht selgub lähiajal) ning 5.novembril on kõik oodatud Võru Spordihalli UMA MEKK Suurlaadale!