Üks teekond on lõppenud

PRIAst saabus teade, et eile, 30. detsembril oli ajalooline päev, kui tehti 2007-2013. aasta eelarveperioodi viimane projektitaotluse määramise otsus.

“See on olnud imeline, raske ja õpetlik teekond,” ütles PRIA LEADERi toetuste büroo juhataja Marek Treufeldt. “Rohkem kui 7300 projekte 17 800 erineva tegevusega annab oma panuse maaelu arenguks ja kogukonna elu edendamiseks.”

Kokkuvõtte sellest, kui palju projekte teostati LEADERi toel Võrumaa Partnerluskogu tegevuspiirkonnas ja kui palju raha tuli sellega Võrumaale lõppenud eelarveperioodil, teeb Võrumaa Partnerluskogu juba uue aasta alguses.

LEADERi programm on üks edukamaid Euroopa Komisjoni algatusi, mis sai alguse 1991. aastal ning on läbinud juba kolm perioodi: LEADER I, LEADER II ja LEADER+. Eestis alustati laiemas ulatuses LEADERi programmi rakendamisega 2006.aastal. Eestis tegutseb praegu 26 kohalikku tegevusgruppi, kes katavad ligi 99 protsenti maapiirkonnast. Tegevusgrupid korraldavad oma piirkonnas Leader meetme projektitoetuste taotluste vastuvõttu kohaliku arengu strateegia elluviimiseks.

Ilusat vana aasta lõppu ja veelgi paremat uut aastat!