President Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese kutsel kogunesid 19.augustil Ärmal Eesti toidu väiketootjad erinevatest piirkondadest, toiduajakirjanikud ning restoranide peakokad. Nende arutelu peateema oli Eesti köök kui Põhjala köögi osa, kuna Põhjamaid ühendav New Nordic Food organisatsioon võttis Eesti enda liikmeks.
Kokad ja tootjad arutasid Ärmal ka seda, kuidas kvaliteetne kohalik tooraine jõuaks lihtsamalt ja järjepidevalt meie söögikohtade menüüdesse. Oma arvamusi avaldasid Mihkel Olt (Erra Agro OÜ ja Viru Toit juhatuse liige), Kaja Kesküla Alt-Lauri Talust, Tiit Niilo Nopri Talumeiereist, Kalle Hamburg Eesti Talupidajate Keskliidust, Karen Allas MTÜ-st Saaremaa Turundusühingust ning toitlustuse poolelt Ives Le Ley Pädaste mõisast, Dmitri Haljukov restoranist Cru, Toomas Lääts restoranist Diip ja Tartu mitme söögikoha osanik Joel Ostrat. Põllumajandusminister Ivari Padar tutvustas Eesti toidu programmi aastateks 2015-2020, mis keskendub kodumaise toidu tutvustamisele siseturul, meie koolides ja välisturgudel.
Vana Võromaa väiketootjate (Palvemaja talu, Pikakannu Pärimuskultuuri Keskus, Urvaste Külade Selts, Mauri Põliskodude küla, Villagu talu, Jõeniidu talu, Kolotsi talu, Ööbiku ürditalu) kaupu tutvustasid ja pakkusid maitsta Uma Mekk projektijuht Kadri Karu (MTÜ Võrumaa Partnerluskogu) ning Merle Leibur (Kolotsi talu).