UMA MEKK kaubamärgi tutvustamine ja koostöö arendamine

Võrumaa Partnerluskogu MTÜ
1) 23.-26. Augustil 2013.a. osales Võrumaa Partnerluskogu kümneliikmeline delegatsioon Prantsusmaal Digne les Bais toimunud kohaliku toodete laadal, kus tutvustati oma piirkonna tooteid, osaleti õppereisidel ning töötubades.
2) Toimus 2- päevane koolitus-seminar kohaliku tooraine kasutusvõimalustest heade näidete põhjal, milline oli suunatud Võru maakonna toitlustusasutuste ning koolide ning lasteaedade kokkadele. Eemärgiks oli näidata kohaliku tooraine ja toidupärandi teadlikumat kasutamist menüüdes. Programmi käigus külastati Põhjaka restorani, Sangaste lossi ning Tammuri talurestorani.
3) Kaasaegset eesti toitu pakkuvate restoranide Mekk ja Konrad peakokk, Eesti Kulinaaria Instituudi liige Rene Uusmees viis läbi kaheosalise koolitus-seminari Võrumaa toidukohtade kokkadele tooraine kasutamisest UMA MEKK menüüdes. Esimeses osas toimus koolitus-praktikum Väimela Kutsehariduskeskuse õppeköögis ja teises osas koolitus-seminar Tallinnas Mekk restorani köögis. Koolituse eesmärgiks oli jõuda efektiivsema kohaliku tooraine ja toidupärandi kasutamiseni ning Uma Mekk menüüde väljatöötamiseni Võrumaa turismitaludes ja söögikohtades. Koolituse käigus töötati välja ja prooviti läbi 8 erinevat retsepti ning mille tulemusena valmis postkaardikogu UMA MEKK MENÜÜ (600 eksemplari), mis koosneb 8-st toiduretseptist ning Uma Mekk kaubamärgi omanike fotodest.
Toetus: Meede 2. 1. Ettevõtluskeskkonna arendamine, summas 15 136,72