Esmaspäeval, 8. detsembril kell 14 lõpetatakse Võru kultuurimajas Kannel pidulikult MTÜ Piiri Köök LEADERi meetmest toetatud projekt „Võrumaa maitsed ehk Võrumaa toidupärandi kogumine ja tutvustamine“. Üritusel saab näha projekti käigus pildistatud fotosid, maitsta võrupäraseid suupisteid ja rääkida-kuulata toidulugusid.
Projekti eesmärkideks oli:
– Kaasa aidata Võrumaa toidupärandi kogumisele ja säilitamisele,
– Siduda võrumaiseid toiduretsepte kohaliku kultuuripärandiga ja tutvustada seda maakonna toidutootjatele ning -käitlejatele.
Projekti tulemusena:
– Valmis kogutud retseptidest ja fotomaterjalist rändnäitus „Leeväkene, soolakõnõ, maailma kinnipidäjä“,
– Avaldati 2014. aasta jooksul toiduretsepte ja pärimuslikku materjali Minu Võrumaa ja MTÜ Piiri Köögi Facebooki lehtedel,
– Töötati välja koos kohalike kunstnikega võru köögi nõud ja tekstiilid,
– Koostati kõigist kogutud materjalidest mahukas digitaalne retseptikogu, mis on kättesaadav MTÜ Piiri Köök poole pöördudes.